Biografie Janina Bădici

Janina Bădici s-a născut pe 23 iunie 1987, la Craiova. Încă din primii ani de viaţă manifestă aptitudini şi înclinaţii artistice, astfel că la vârsta de 7 ani se înscrie la Liceul de Artă "Marin Sorescu" din inima Olteniei. După 12 ani termină cursurile acestuia la secţia pian principal, la clasa profesoarei Camelia Săndulescu. Atrasă de artele spectacolului muzical, în şcoala generală face parte din corul de copii al Teatrului Liric "Elena Teodorini" din cetatea Baniei, unde joacă în opere precum: Turandot, Boema, Paiaţe, Bal mascat sau Carmen. Alături de corul de copii "Cantabile", coordonat de Eugenia Manole şi de cel al liceului susţine concerte pe scena Filarmonicii Oltenia şi participă la turnee, olimpiade și concursuri în ţară.

Din 2006 se stabileşte în București unde îşi continuă studiile muzicale la Universitatea Naţională de Muzică. Absolvă cursurile secţiei de Pedagogie Muzicală din cadrul Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală şi îşi aprofundează cunoştinţele printr-un master în Sinteză Muzicologică, îndrumată în tainele muzicologiei de către conf. univ. dr. Laura Manolache. Pe parcursul celor trei ani de facultate frecventează şi cursurile unui modul de canto clasic susţinut de mezzosoprana Elmira Sebat. Din 2008 şi până în 2014 ocupă postul de artist liric în cadrul Corului de Cameră "Preludiu", al Centrului National de Artă "Tinerimea Română",  dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, cu care susţine zeci de concerte pe cele mai importante scene din ţară şi din străinătate, cu participări la Concursuri și Festivaluri de renume mondial din China, Franța, Polonia, Italia, Grecia sau Spania.

Între 2010-2012 colaborează la postul Radio România Muzical si Radio România Cultural, unde lucrează ca și reporter în cadrul Feastivalului International “George Enescu”, editia a XX-a. Tot în grila de emisie a celor două posturi de radio, va realiza și prezenta emisiuni precum: Europa muzicală azi, Drivetime (10 minute de știri internaționale) și Jurnalul Muzical (cronici, reportaje și interviuri). În aceiași perioadă dezvoltă și o activitate intensă ca și muzicolog-cronicar: publică articole pentru revista Actualitatea Muzicală, devine referent ştiinţific al revistei online No14Plus Minus și pune bazele unui blog personal - Contemporary Roads. 

Anii 2016 - 2019 au reprezentat pentru Janina Badici implicarea directa in fondarea si coordonarea Clubului de Muzica "Pianul Copilariei", unde alaturi de elevii clasei de pian a reusit sa cucereasca juriile concursurilor de specialitate din Bucuresti si sa castige peste 150 de premii in mai putin de 3 ani de zile.

În prezent este profesoară de pian, teorie muzicala și director general a Scolii de Arte "Janina Badici “.

Premii pian - Prof. Janina Bădici

Realizare site web HASS Web Design