CONCURS LIRIKA - editia a III - a

 

SCOALA DE ARTE JANINA BADICI ORGANIZEAZĂ:

CONCURSUL NAȚIONAL DE

INTERPRETARE PENTRU PIAN -  LIRIKA

EDIȚIA a III - a17 si 18 aprilie 2021

 

§  Regulamentul concursului

 

       I.            Locatia:

Concursul National de Interpretare pentru Pian ”LIRIKA” – Editia a III – a se desfăşoară în mediul on-line, in spatiul virtual gazduit de catre canalul de Facebook - Concurs Lirika. Inscrierile se primesc in perioada 3 martie 2021 - 12 aprilie 2021.

 

    II.            Cine poate participa:

Concursul NationalLIRIKA” este dedicat pianistilor profesionisti, dar si pianistilor amatori, care provin de la sectiunile de varste precum preșcolari, elevi si ajug spre studenti sau adulti, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 60 de ani. Concurentii pot sa studiaze pianul atat in sistemul de stat, cat si in cel privat (in cluburi de muzica, palate ale copiilor, scoli sau institutii de cultura sau in particular). Varsta minina de participare este de 3 ani, impliniti inainte de data desfasurarii concursului, iar cea maxima 60 de ani.

 

 III.            Categoriile din concurs:

Concursul  NationalLIRIKA” va fi organizat in doua mari categorii:

a. profesionisti si b. amatori.

Pentru categoria a. profesionisti, participantii trebuie sa fie minin in clasa 0 si sa apartina de o scoala de muzica/arte acreditata de catre Ministerul Educatiei sau privata, dar nu este exclusa inscrierea unui participant in aceasta categorie chiar daca nu apartine de o scoala vocationala cu profil artistic. Intelegem prin optiunea fiecaruia ca la sectiunea profesionisti juriul va evalua la un nivel mult mai ridicat si concurentul va fi obligat sa respecte repertoriul impus de catre regulamentul concursului.

Pentru categoria b. amatori se pot inscrie copii, prescolari, elevi, studenti si adulti care studiaza pianul in scolile de muzica private, cluburi si palate ale copiilor, alte institutii cu profil artistic sau in sistem particular. Aici pot concura atat copiii prescolarii (cu varsta de minim 3 ani), prescolarii (varstele 5 - 6 ani), elevii din clasele 0 – 12, studenti sau adulti (varsta maxima de 60 de ani). Nu se pot inscrie la categoria amatori elevi care sunt inscrisi la o scoala de muzica acreditata de Ministerul Educatiei sau studenti de la Facultati de Muzica si care studiaza pianul ca si instrument principal,  acestia sunt obligati sa participle doar la sectiunea profesionisti. In schimb, se pot inscrie la sectiunea amatori elevii din scolile mentionate mai sus care studiaza pianul ca si instrument secundar (pian complementar).

 IV.         Repertoriul impus:

a.     Categoria profesionisti – repertoriu impus: un studiu  si o lucrare la alegere din perioada: preclasica, clasica, romantica, moderna si muzica romaneasca (se accepta si parti separate din sonatine, sonate sau teme cu variatiuni). Durata repertoriu: cls. 0 - IV: maxim 8 minute; cls. V - VIII: maxim 12 minute; cls. IX - XII: maxim 16 minute; studentii si adultii: maxim 18 minute.

b.    Categoria amatori: doua lucrari la alegere, din literatura universala pianistica (sunt acceptate si reductii, lucrari folclorice sau compozitii proprii). Durata repertoriu: copii si prescolari: maxim 5 minute; cls. I - II: maxim 6 minute; cls. III - IV: maxim 8 minute; cls. V si restul, plus adultii: maxim 10 minute.

 

 

   V.            Sectiunile din concurs:

 

Amatori

 

1.     Copii si Prescolari;                     

2.     Clasele I si II;

3.     Clasele III si IV;

4.     Clasele V - VIII;

5.     Clasele IX - XII;

6.     Adulti.

 

Profesionisti

 

1. Clasele 0 - IV;

2. Clasele V - VIII;

3. Clasele  IX - XII;

4. Anul I - IV - facultatea de muzica si adulti.

 

VI.            Notarea concurentilor:

 

      Premiile se vor obtine in urma unui punctaj stabilit in regulament, dupa cum urmeaza: - Premiul I de Excelenta - nota 10;

                - Premiul I  - notele: 9,50 - 9,99;

                - Premiul II - notele: 8,50 - 9, 50;

                - Premiul III - notele:  7,50 - 8,50;

                - Mentiune - sub nota 7,50.

 

 

VII.            Documente necesare inscrierii:

 

Ø Fisa de inscriere;

Ø Dovada achitarii taxei;

Ø Fisierul cu innregistrarea video cu interpretarea.

 

Innregistrarea video nu trebuie sa fie mai veche de un an de zile de la data postarii ei, sa contina ambele melodii una dupa alta, plasate intr-o singura filmare. Video-ul cu cele doua lucrari nu trebuie sa depaseasca minutajul impus la fiecare categorie si sectiune in parte. Filmarile se vor trimite prin WeTransfer la dresa de e-mail: contact@scoaladearte-jb.ro, aceasta fiind de altfel specificată în regulament și în fișa de înscriere.

 

Vă rugăm să acordați o atenție mare asupra înnegistrării video cu piesele din concurs! Vă recomandăm ca filmarea să fie facută pe format landscape, adică cu aparatul foto/video sau telefonul menținut în poziție orizontală. Recomandăm de asemena ca interpretul să fie îmbrăcat în tinuta de scena. Se accepta interpretari la orga, pian digital, pianina mecanica si pian de concert.

 

Documentele impreuna cu video-ul se vor trimite pe adresa contact@scoaladearte-jb.ro, pana pe data de 12 aprilie 2021 (ora 23:59)Fisele primite dupa aceasta data nu vor mai fi luate in considerare. Taxa de participare, o data trimisa, nu mai poate fi returnata.

VIII.            Taxa de participare:

Taxa de participare in valoare de 100  ron va putea fi trimisa in contul: RO49INGB0000999906053605 , deschis la ING BANK, beneficiar PIANUL COPILARIEI SRL, CUI: 36222059, cu specificatie: pentru Concursul “LIRIKA” si numele participantului.

IX.            Premiile oferite:

Se vor acorda:

Ø Premiul I de Excelenta, Premiul I, Premiul II si Premiul III, la ambele sectiuni si toate categoriile;

 

Ø Premii speciale din partea juriului pentru compozitii proprii, lucrari romanesti, muzicalitate, tehnica avansata sau premiul J.S.Bach;

 

Ø Premiul unic MerryMusic;

 

Ø MARELE PREMIU PROFESIONISTI: Un sejur pentru doua persoane la Brasov, plus un trofeu personalizat din sticla;

 

Ø MARELE PREMIU AMATORI: Un sejur pentru doua persoane la Brasov, plus un trofeu personalizat din sticla;

 

Ø MARELE PREMIU LIRIKA: 700 lei.

 

Marele premiu in valoare de 700 lei va fi acordat videoclipului care pana la data de 16 aprilie (ora 23:59) va strange cele mai multe like-uri de pe postarea lui in pagina de Facebook a concursului.

Premiile vor fi anuntate pe pagina de Facebook a Concursului LIRIKA sip e pagina web www.scoaladearte-jb.ro,  dupa cum urmeaza: sambata - in data de 17 aprilie 2021 - categoria amatori, ora 17:00 si duminica in data de 18 aprilie 2021 - categoria profesionisti, ora 17:00. Toti participantii vor primi diplome si medalii, care vor fi trimise prin Posta Romana la adresa de domiciliu specificata in fisa de inscriere pentru participantii din provincie si ridicate de la sediul Scolii de Arte “Janina Badici” pentru participantii din Bucuresti si judetul Ilfov.

Deciziile juriului sunt definitive si nu pot fi contestate.

Echipa Concursului LIRIKA si coorganizatorul  - Scoala de Arte “Janina Badici” isi rezerva dreptul de a folosi materialele media (foto si video) efectuate in timpul desfasurarii concursului, cu consimtamantul partilor  (in urma semnarii acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal din finalul fisei de inscriere).  

 

VA DORIM MULT SUCCES!

 

Fișa de înscriere

 

Data: Marţi, 2 mar 2021

Realizare site web HASS Web Design