Concurs LIRIKA - editia a IV a

 

ȘCOALA DE ARTE JANINA BĂDICI ORGANIZEAZĂ:

CONCURSUL NAȚIONAL DE

INTERPRETARE PENTRU PIAN -  LIRIKA

EDIȚIA a IV - a – 13 și 14 noiembrie 2021

 

§ Regulamentul concursului

 

I. Locația:

Concursul Național de Interpretare pentru Pian LIRIKA – Ediția a IV - a, se desfăşoară în mediul on-line, în spatiul virtual găzduit de către canalul de Facebook - Concurs Lirika. Înscrierile se primesc în perioada 23 septembrie 2021 - 8 noiembrie 2021.

 

II. Cine poate participa:

Concursul Național ”LIRIKA” este dedicat pianiștilor profesioniști, dar și celor amatori. Se pot înscrie instrumentiști la categoriile de vârstă: preșcolari, elevi clasele 0 - 12, studenți sau adulți, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 60 de ani. Concurenții pot să studiaze pianul atât în sistemul de stat, cât și în cel privat (în cluburi de muzică, palate ale copiilor, școli, instituții de cultură sau în regim particular). Vârsta minină de participare este de 3 ani, împliniți înainte de data desfășurării concursului, iar cea maxima 60 de ani. Se primesc și interpretări la 4 mâini, iar momentele se pot încadra atât la profesioniști, cât și la amatori.

 

III. Categoriile din concurs:

Concursul  Național ”LIRIKA” va fi organizat în două mari categorii:

a. profesioniști și b. amatori.

Pentru categoria a. profesioniști, participanții trebuie să fie minin în clasa 0 și aparțină de o școală de muzică/arte acreditată de către Ministerul Educației sau privată, dar nu este exclusă înscrierea unui participant în această categorie chiar dacă nu aparține de o școală vocațională cu profil artistic. Înțelegem prin opțiunea fiecăruia că la secțiunea profesioniști juriul va evalua interpretarea din concurs la un nivel mult mai ridicat și concurentul va fi obligat să respecte repertoriul impus de către regulamentul concursului.

Pentru categoria b. amatori se pot înscrie copii, preșcolari, elevi, studenți și adulți care studiază pianul în școlile de muzică private, cluburi și palate ale copiilor, alte instituții cu profil artistic sau în sistem particular. Aici pot concura atât copiii preșcolari (cu vârsta de minim 3 ani), preșcolarii (vârstele 5 - 6 ani), elevii din clasele 0 – 12, studenți sau adulți (vârsta maxima de 60 de ani). Nu se pot înscrie la categoria amatori elevi care sunt înscrisi la secția de pian principal la o școală de muzică acreditată de către Ministerul Educației sau studenți de la Facultăți de Muzică și care studiază la rândul lor pianul ca și instrument principal. Toți acestia sunt obligați să participle doar la secțiunea profesioniști. În schimb, se pot înscrie la secțiunea amatori elevii din școlile menționate mai sus care studiază pianul ca și instrument secundar (pian complementar).

 

IV. Repertoriul impus: 

a. Categoria profesioniști – repertoriu impus: un studiu  și o lucrare la alegere din perioada: preclasicaă, clasică, romantică, modernă și muzică românească (se acceptă și părți separate din sonatine, sonate sau teme cu variațiuni). Durată repertoriu: cls. 0 - IV: maxim 8 minute; cls. V - VIII: maxim 12 minute; cls. IX - XII: maxim 16 minute; studenți și adulți: maxim 18 minute.

b. Categoria amatori: două lucrări la alegere, din literatura universală pianistică (sunt acceptate și reducții, lucrări folclorice sau compoziții proprii). Durata repertoriu: copii și preșcolari: maxim 5 minute; cls. 0 - II: maxim 6 minute; cls. III - IV: maxim 8 minute; cls. V si restul, plus adulți: maxim 10 minute.

 

V. Secțiunile din concurs:

 

Amatori 

 

1. Copii și Preșcolari;                      

2. Clasele 0 și II;

3. Clasele III și IV;

4. Clasele V - VIII;

5. Clasele IX - XII;

6. Adulți. 

 

Profesioniști

 

1. Clasele 0 - IV;

2. Clasele V - VIII;

3. Clasele  IX - XII;

4. Anul I - IV - facultatea de muzică și adulți.

 

VI. Notarea concurenților:

 

      Premiile se vor obține în urma unui punctaj stabilit în regulament, după cum urmează: - Premiul I Special - nota 10;

                - Premiul I  - notele: 9,50 - 9,99;

                - Premiul II - notele: 8,50 - 9, 50;

                - Premiul III - notele:  7,50 - 8,50;

                - Mențiune - sub nota 7,50.

 

VII. Documente necesare înscrierii:

 

Ø Fișa de înscriere;

Ø Dovada achitării taxei;

Ø Fișierul cu înnregistrarea video cu interpretarea.

 

Înnregistrarea video nu trebuie să fie mai veche de un an de zile de la data postării ei la concurs, să conțină ambele melodii una după alta, plasate într-o singură filmare. Video-ul cu cele două lucrări nu trebuie să depășească minutajul impus la fiecare categorie și secțiune în parte. Filmările se vor trimite prin WeTransfer la adresa de e-mail: concurslirika@scoaladearte-jb.ro .

 

Vă rugăm să acordați o atenție mare asupra înnegistrării video cu piesele din concurs! Vă recomandăm ca filmarea să fie facută pe format landscape, adică cu aparatul foto/video sau telefonul menținut în poziție orizontală. Recomandăm de asemena ca interpretul să fie îmbrăcat în ținută de scenă.

 

Documentele împreună cu video-ul se vor trimite pe adresa concurslirika@scoaladearte-jb.ro, până la data de 8 noiembrie 2021 (ora 23:59).  Fișele primite după această dată nu vor mai fi luate în considerare. Taxa de participare, o dată trimisă, nu mai poate fi returnată.

VIII. Taxa de participare: 

Taxa de participare în valoare de 100  ron va putea fi trimisă în contul: RO49INGB0000999906053605, deschis la ING BANK, beneficiar PIANUL COPILARIEI SRL, CUI: 36222059, cu specificație: pentru Concursul “LIRIKAși numele participantului.

IX. Premiile oferite:

Se vor acorda:

Ø Premiul I Special, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiune la ambele categorii și toate secțiunile;

 

Ø Premii speciale din partea juriului pentru compoziții proprii, lucrări românești, muzicalitate, tehnică avansată sau premiul J.S.Bach;

 

Ø Premiul unic MerryMusic;

 

Ø MARELE PREMIU PROFESIONISTI: 600 lei și un trofeu personalizat din sticlă;

 

Ø MARELE PREMIU AMATORI: 500 lei și un trofeu personalizat din sticlă;

 

Ø PREMIUL DE POPULARITATE LIRIKA: 700 lei.

 

Premiul de popularitate în valoare de 700 lei va fi acordat videoclipului care până la data de 12 noiembrie (ora 23:59) va strânge cele mai multe like-uri de pe postarea lui în pagina de Facebook a concursului. Toate videoclipurile cu participanții se vor posta, în ordinea înscrierii, pe pagina de Facebook în data de 9 noiembrie 2021.

Premiile vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Concursului LIRIKA și pe pagina web - www.scoaladearte-jb.ro după cum urmează: sâmbătă - în data de 13 noiembrie 2021 - categoria amatori, ora 13:00 și duminică în data de 14 noiembrie 2021 - categoria profesioniști, ora 13:00. Premiul unic MerryMusic va fi anunțat prin extragere automată, în data de 15 noiembrie, după ora 13:00.

Toți participanții vor primi diplome și medalii, iar profesorii coordonatori diplomă de onoare. Câștigătorilor din provincie le vor fi trimise premiile prin Poșta Română la adresa de domiciliu specificată în fișa de înscriere. Participanții din Bucuresti și din județul Ilfov sunt invitați să își ridice premiile de la sediul Școlii de Arte “Janina Bădici, adresa: sector 5, Strada Sirenelor, Nr. 15.

Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

Echipa Concursului LIRIKA și coorganizatorul  - Școala de Arte “Janina Bădiciîși rezervă dreptul de a folosi materialele media (foto și video) efectuate în timpul desfășurării concursului. Fiecare participant acceptă acest fapt în urma semnării acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal, ce se află în finalul fișei de înscriere.

 

Pentru orice alte informații ne puteți contacta la numărul de telefon: 0723531899.

 

Vă dorim mult succes!

 

Fișa de înscriere

Data: Miercuri, 22 sep 2021

Realizare site web HASS Web Design