Concurs "Poveste de Iarna" - editia a II a

 

 ȘCOALA DE ARTE JANINA BĂDICI 

organizează:

CONCURSUL “POVESTE DE IARNĂ” - ediția a - II - a

Competiție on-line dedicată colindelor și cântecelor de Crăciun

Secțiuni pentru: *Pian *Canto *Chitară și *Vioară           

EDIȚIA II 11 și 12 decembrie 2021

 

§ Regulamentul concursului

 

I. Programul:

Concursul “Poveste de iarnă” – Ediția a II - a va fi organizat virtual în format on-line și va fi prezentat pe rețeaua de socializare Facebook și ulterior ca și innregistrare pe platforma YouTube, pe canalele ce aparțin Școlii de Arte “Janina Bădici”, între datele de 18 noiembrie și 9 decembrie 2021. Data limita de inscriere este 5 decembrie. In zilele de 6 - 10 decembrie juriul evalueaza concurentii, iar premiile se vor anunta: 11 decembrie -  sectiunile pian si vioara; 12 decembrie -  sectiunile canto si chitara. Premiile vor putea fi ridicate/trimise incepand cu data de 15 decembrie.

II. Cine poate participa:

Invităm toți muzicienii, atât amatori, cât și profesioniști, cu vârste cuprinse între 3 și 65 de ani să participle la povestea noastră muzicală de iarnă și să se alăture colegilor iubitori de muzică din toată țara, pentru a celebra în număr cât mai mare minunatele colinde și cântece de Crăciun.  Se pot înscrie artisti de orice naționalitate sau din străinătate.

Concursul “Poveste de iarnă”  cuprinde 4 mari secțiuni la care interpreții pot participa: *Pian *Canto *Chitară și *Vioară . Indiferent dacă concurenții studiază muzica atât în școlile vocaționale din sistemul de stat sau în spațiul privat (cluburi de muzică, palate ale copiilor, școli sau instituții de cultură sau în particular), aceștia pot participa la oricare dintre secțiuni, indiferent de clasa, vârsta sau anul de studiu. Întrucât în mod academic colindele sau cântecele de Crăciun nu se situează printre lucrările impuse la clasă în oricare programă educațională a instrumentelor de specialitate, considerăm să organizăm toți participanții într-o unică categorie, diferența la jurizare fiind făcută de anul  de vârstă și de studiu.

Concurenții care cântă la mai multe instrumente sau/și cu vocea, se pot înscrie la două sau chiar mai multe secțiuni, cu mențiunea că taxa de participare trebuie plătită pentru fiecare înscriere în parte.

III. Repertoriul impus:

Secțiunea instrumentală: una sau două lucrări la alegere, din ramura colinde și cântece de Crăciun (se acceptă aranjamente, muzică de film/desene animate, reducții, piese românești, dar și colinde internaționale).

 

Secțiunea vocală:  o singură melodie, care să nu depășească 5 minute, din ramura colinde și cântece de Crăciun (se acceptă muzică de film/desene animate, piese românești, dar și colinde internaționale).

 

Durată repertoriu:

 

· Secțiunea instrumentală:   anul 1 și 2 de studiu - maxim 6 minute;

                                             anul 3 și 4 de studiu – maxim 8 minute;

                                             anul 5 și 6 de studiu – maxim 10 minute;

                                             anul 7 de studiu în sus – maxim 12 minute.

· Secțiunea vocală: toți anii de studiu – maxim 5 minute.                                             

 

IV. Notarea concurenților:

Premiile se vor obține în urma unui punctaj stabilit în regulament, după cum urmează:       

                - Premiul I Special - nota 10;

                - Premiul I  - notele: 9,50 - 9,99;

                - Premiul II - notele: 8,50 - 9, 50;

                - Premiul III - notele:  7,50 - 8,50;

                - Mențiune - sub nota 7,50.

V. Documente necesare înscrierii:

Ø Fișa de înscriere;

Ø Dovada achitării taxei;

Ø Înnregistrarea Video cu interpretarea.

 

Pentru că ediția din 2021 a Concursului “Poveste de iarnă” este una tot on-line, interpretările din concurs vor fi în format video și ele se vor trimite prin WeTransfer la dresa de e-mail specificată în regulament și în fișa de înscriere. Imediat dupa ce este finalizata inscrierea, filmuletul va fi urcat pe pagina de Facebook a Concursului “Poveste de Iarna”.

 

Vă rugăm să acordați o atenție mai mare asupra înnegistrării video cu piesa/piesele din concurs! Înnregistrarea video nu trebuie să fie mai veche de un an de zile de la data trimiterii ei, să contină ambele melodii una după alta (acolo unde este cazul) plasate într-o singură filmare. Video-ul cu interpretările nu trebuie să depășească minutajul impus la fiecare secțiune în parte și să fie trimis nu mai târziu de data de 5 decembrie 2021 pe adresa de e-mail contact@scoaladearte-jb.ro.

 

Daca doriti ca filmarea sa nu fie facuta publica, ci doar folosita pentru jurizare, va rugam sa ne specificati in e-mail-ul de inscriere!  

 

Nu se acceptă filmari editate în studio-uri de înnregistrare! Vă rugăm ca la secțiunea canto să prezentați în concurs o interpretare live a participantului și nu una montată sau editată în prealabil. La secțiunea vocală se acceptă și interpretările acapella.

Vă recomandăm ca filmarea să fie facută pe format landscape, adică cu aparatul foto/video sau telefonul menținut în poziție orizontală.

Documentele mai sus menționate se vor trimite pe adresa contact@scoaladearte-jb.ro, până la data de 5 decembrie 2021 (ora 23:59.  Fișele primite după această dată nu vor mai fi luate în considerare. Taxa de participare odată trimisa, nu mai poate fi returnată.

VI. Taxa de participare: 

Taxa de participare în valoare de 70  Ron va putea fi trimisă în contul: RO49INGB0000999906053605 , deschis la ING BANK, beneficiar PIANUL COPILARIEI SRL, CUI: 36222059, cu specificația: pentru Concursul “Poveste de iarnă” și numele participantului.

 

VII. Premiile oferite:

Se vor acorda:

Ø Premiul I Special, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni la toate cele 4 secțiuni;

Ø Toți concurenții vor primii medalii si diplome;

Ø Toti profesorii coordonatori vor primi diploma de onoare. 

 

Rezultatele se vor anunta pe pagina de Facebook a Concursului “Poveste de Iarna” si pe pagina web: www.scoaladearte-jb.ro, dupa cum urmeaza: 11 decembrie -  sectiunile pian si vioara; 12 decembrie -  sectiunile canto si chitara. Premiile vor putea fi ridicate/trimise incepand cu data de 15 decembrie.

Premiile se vor trimite prin Posta Romana la adresa de domiciliu specificată în fișa de înscriere pentru participanții din provincie sau stăinătate și ridicate de la sediul Școlii de Arte “Janina Bădici” pentru participanții din București și judetul Ilfov.

Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

Școala de Arte “Janina Bădici” își rezervă dreptul de a folosi materialele media (foto și video) efectuate în timplul desfășurării concursului si datele cu caracter personal, acestea putând fi utilizate cu acordul părților, în urma semnării fișei de înscriere.

 

Juriul este format din: Janina Badici - profesor de pian; Angelica Popescu - profesor de canto si Marcel Anghel - profesor de chitara, toti 3 mentori artistici in cadrul Scolii de Arte “Janina Badici”.

Toate drepturile de autor prezente și conexe care se impun (acolo unde este cazul) în piesele și melodiile interpretate în concurs aparțin în totalitate participanților. Organizatorul Concursului “ Poveste de Iarnă” se află în poziția de a difuza și promova video-urile cu interpretările trimise, fără a se afla în ipostaza de a deține orice drept de autor asupra lucrărilor din concurs, acesta fiind denumit difuzor și nu utilizator sau prestator în fapt a compozițiilor și interpretărilor expunse în ediția I a concursului. (măsuri în conformitate cu legea drepturilor de autor nr. 8/1996).

 

Va asteptam si va dorim mult succes!

 

Echipa Scolii de Arte “Janina Badici”. 

 

Fișa de înscriere

Data: Miercuri, 17 nov 2021

Realizare site web HASS Web Design