Concursul "Poveste de Iarna"

 

 

 ȘCOALA DE ARTE JANINA BĂDICI

 

prezintă:

CONCURSUL “POVESTE DE IARNĂ”

Competiție dedicată colindelor și cântecelor de Crăciun

Secțiuni pentru: *Pian *Canto *Chitară și *Vioară          

EDIȚIA I 12 și 13 decembrie 2020

§  Regulamentul concursului

 

 

 

      I.            Locația:

Concursul “Poveste de iarnă” – Ediția I va fi organizat virtual în format on-line și va fi transmis live pe rețeaua de socializare Facebook și ulterior ca și innregistrare pe platforma de YouTube, pe canalele ce aparțin Școlii de Arte “Janina Bădici”, în data de 12 și 13 decembrie 2020.

   II.            Cine poate participa:

Invităm toți muzicienii, atât amatori, cât și profesioniști, cu vârste cuprinse între 4 și 60 de ani să participle la povestea noastră muzicală de iarnă și să se alăture colegilor iubitori de muzică din toată țara, pentru a celebra în număr cât mai mare minunatele colinde și cântece de Crăciun.  Se pot înscrie artisți de orice naționalitate sau din străinătate.

Concursul “Poveste de iarnă”  cuprinde 4 mari secțiuni la care interpreții pot participa: *Pian *Canto *Chitară și *Vioară . Indiferent dacă concurenții studiază muzica atât în școlile vocaționale din sistemul de stat sau în spațiul privat (cluburi de muzică, palate ale copiilor, școli sau instituții de cultură sau în particular), aceștia pot participa la oricare dintre secțiuni, indiferent de clasa, vârsta sau anul de studiu. Întrucât în mod academic colindele sau cântecele de Crăciun nu se situează printre lucrările impuse la clasă în oricare programă educațională a instrumentelor de specialitate, considerăm să organizăm toți participanții într-o unică categorie, diferența la jurizare fiind făcută de anul de studiu și de vârstă.

Concurenții care cântă la mai multe instrumente sau/și cu vocea, se pot înscrie la două sau chiar mai multe secțiuni, cu mențiunea că taxa de participare trebuie plătită pentru fiecare înscriere în parte.

III.            Repertoriul impus:

Secțiunea instrumentală: una sau două lucrări la alegere, din ramura colinde și cântece de Crăciun (se acceptă aranjamente, muzică de film/desene animate, reducții, piese românești, dar și colinde internaționale).

Secțiunea vocală:  o singură melodie, care să nu depășească 5 minute, din ramura colinde și cântece de Crăciun (se acceptă muzică de film/desene animate, piese românești, dar și colinde internaționale).

 

 

 

Durată repertoriu:

 

·        Secțiunea instrumentală:   anul 1 și 2 de studiu - maxim 4 minute;

                                           anul 3 și 4 de studiu – maxim 6 minute;

                                           anul 5 și 6 de studiu – maxim 8 minute;

                                           anul 7 de studiu în sus – maxim 10 minute.

·        Secțiunea vocală: toți anii de studiu – maxim 5 minute.                                            

 

IV.            Notarea concurenților:

Premiile se vor obține în urma unui punctaj stabilit în regulament, după cum urmează:       - Premiul I Special - nota 10;

                - Premiul I  - notele: 9,50 - 9,99;

                - Premiul II - notele: 8,50 - 9, 50;

                - Premiul III - notele:  7,50 - 8,50;

                - Mențiune - sub nota 7,50.

   V.            Documente necesare înscrierii:

Ø Fișa de înscriere;

Ø Dovada achitării taxei;

Ø Înnregistrarea Video cu interpretarea/interpreările.

 

l  IMPORTANT 

Pentru că ediția I a Concursului “Poveste de iarnă” este una on-line, interpretările din concurs vor fi în format video și ele se vor trimite prin WeTransfer la dresa de e-mail specificată în regulament și în fișa de înscriere.  

Vă rugăm să acordați o atenție mai mare asupra înnegistrării video cu piesa/piesele din concurs! Înnregistrarea video nu trebuie să fie mai veche de un an de zile de la data trimiterii ei, să conțiă ambele melodii una după alta (acolo unde este cazul) plasate într-o singură filmare. Video-ul cu interpretările nu trebuie să depășească minutajul impus la fiecare secțiune în parte și să fie trimis nu mai târziu de data de 8 decembrie 2020 pe adresa de e-mail contact@scoaladearte-jb.ro

Nu se acceptă filmari editate în studio-uri de înnregistrare! Vă rugăm ca la secțiunea canto să prezentați în concurs o interpretare live a participantului și nu una montată sau editată în prealabil. La secțiunea vocală se acceptă și interpretările acapella.  

Vă recomandăm ca filmarea să fie facută pe format landscape, adică cu aparatul foto/video sau telefonul menținut în poziție orizontală. Recomandăm de asemena ca, acolo unde se poate, interpretul să fie îmbrăcat în costum popular românesc sau sa aibă în ținuta de concurs o piesă vestimentară cu temă tradițională sau de Crăciun.

Documentele mai sus menționate se vor trimite pe adresa contact@scoaladearte-jb.ro, până la data de 8 decembrie 2020Fișele primite după această dată nu vor mai fi luate în considerare. Taxa de participare odată trimisa, nu mai poate fi returnată.

VI.            Taxa de participare:

Taxa de participare în valoare de 50  Ron va putea fi trimisă în contul: RO49INGB0000999906053605 , deschis la ING BANK, beneficiar PIANUL COPILARIEI SRL, CUI: 36222059, cu specificația: pentru Concursul “Poveste de iarnă” și numele participantului.  

VII.            Premiile oferite:

Se vor acorda:

Ø     Premiul I Special, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni la toate cele 4 secțiuni;

Ø     Toți concurenții vor primi diplome și medalii.

 

Concursul se va transmite live pe pagina de Facebook a Școlii de Arte “Janina Bădici” în data de 12 și 13 decembrie, cu incepere de la ora 11:00.

Premiile vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Școlii de Arte “Janina Bădici” și pe pagina web – www.scoaladearte-jb.ro  în data de 14 decembrie 2020. Toți participanții vor primi diplome și medalii, care vor fi trimise prin curier la adresa de domiciliu specificată în fișa de înscriere pentru participanții din provincie sau stăinătate și ridicate de la sediul Școlii de Arte “Janina Bădici” pentru participanții din București și Ilfov.

Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

Școala de Arte “Janina Bădici” își rezervă dreptul de a folosi materialele media (foto și video) efectuate în timplul desfășurării concursului si datele cu caracter personal, acestea putând fi utilizate cu acordul părților, în urma semnării fișei de înscriere.

Toate drepturile de autor prezente și conexe care se impun (acolo unde este cazul) în piesele și melodiile interpretate în concurs aparțin în totalitate participanților. Organizatorul Concursului “ Poveste de Iarnă” se află în poziția de a difuza și promova video-urile cu interpretările trimise, fără a se afla în ipostaza de a deține orice drept de autor asupra lucrărilor din concurs, acesta fiind denumit difuzor și nu utilizator sau prestator în fapt a compozițiilor și interpretărilor expunse în ediția I a concursului. (măsuri în conformitate cu legea drepturilor de autor nr. 8/1996).

 

 

 

Regulament

Fișa de înscriere

 

Galerie imagini

Data: Sâmbătă, 7 nov 2020

Realizare site web HASS Web Design