Concursul "Poveste de Iarna"- editia a IV - a

 

ȘCOALA DE ARTE “JANINA BĂDICI”

organizează:

CONCURSUL “POVESTE DE IARNĂ” - ediția a - IV - a

Competiție de interpretare muzicală dedicată colindelor și cântecelor de Crăciun

Secțiuni pentru: *Pian *Canto *Chitară și *Vioară          

EDIȚIE FIZIC - 16 decembrie 2023 – București

EDIȚIE ON-LINE – 18 – 22 decembrie 2023

 

§  Regulamentul concursului

 

      I.          Locația:

Concursul de Interpretare “Poveste de iarnă” – Ediția a IV - a va fi organizat în format fizic în data de 16 decembrie 2023, la Institutul Cervantes din București, adresa: Bulevardul Regina Elisabeta Nr. 38 și in fomat on-line în perioada 18 – 22 decembrie 2023, pe pagina de Facebook a Concursului “Poveste de Iarnă”. Data limită de înscriere este 12 decembrie 2023 pentru ediția fizică și 18 decembrie 2023 pentru ediția on-line. Secțiunile la care se poate participa sunt: pian, voce, chitară și vioară.

   II.          Cine poate participa:

Invităm toți muzicienii, atât amatori, cât și profesioniști, cu vârste cuprinse între 3 și 60 de ani plus (fără limită de vârstă superioară)  să participe la povestea noastră muzicală de iarnă și să se alăture colegilor iubitori de muzică din toată țara, pentru a celebra în număr cât mai mare minunatele colinde și cântece de Crăciun.  Se pot înscrie artiști de orice naționalitate sau din străinătate.

Concursul “Poveste de iarnă  cuprinde 4 mari secțiuni la care interpreții pot participa: *Pian *Canto *Chitară și *Vioară . Indiferent dacă concurenții studiază muzica atât în școlile vocaționale din sistemul de stat sau în spațiul privat (cluburi de muzică, palate ale copiilor, școli sau instituții de cultură sau în particular), aceștia pot participa la oricare dintre secțiuni, indiferent de clasa, vârsta sau anul de studiu. Întrucât în mod academic colindele sau cântecele de Crăciun nu se situează printre lucrările impuse la clasă în oricare programă educațională a instrumentelor de specialitate, considerăm să organizăm toți participanții într-o unică categorie, diferența la jurizare fiind făcută de vârstă și anul de studiu.

Concurenții care cântă la mai multe instrumente sau/și cu vocea, se pot înscrie la două sau chiar mai multe secțiuni, cu mențiunea că taxa de participare trebuie plătită pentru fiecare înscriere în parte. Se acceptă și interpretări în grup, cum ar fi: pian la 4 mâini, duo-uri, trio și formații vocale sau instrumentale, ansambluri vocale sau coruri.

 III.          Repertoriul impus:

Secțiunea instrumentală: una sau două lucrări la alegere, din ramura colinde și cântece de Crăciun (se acceptă aranjamente, muzică de film/desene animate, reducții, piese românești, dar și colinde internaționale). Piesele se pot interpreta atât din memorie, cât și pe partitură.

 

Secțiunea vocală:  o singură melodie, care să nu depășească 5 minute, din ramura colinde și cântece de Crăciun (se acceptă muzică de film/desene animate, piese românești, dar și colinde internaționale). Pentru sectiunea ansamblu vocal sau coruri, repertoriul trebuie sa contina doua sau maxim 3 melodii, care sa nu depaseasca durata de 8 minute. Piesele pot fi interpretate acapella, cu acompaniament de pian sau cu negativ.

 

Durată repertoriu:

 

·       Secțiunea instrumentală:   anul 1 și 2 de studiu - maxim 6 minute;

                                             anul 3 și 4 de studiu – maxim 8 minute;

                                             anul 5 și 6 de studiu – maxim 10 minute;

                                             anul 7 de studiu în sus – maxim 12 minute.

·       Secțiunea vocală: toți anii de studiu – maxim 5 minute (solisti) si maxim 8 minute (ansamblu vocal si coruri).  

 

Regulamentul ce face referirie la durată și repertoriu, va fi același atât pentru participarea în format fizic, cât și pentru cea în format on-line!                                         

 

IV.          Notarea concurenților:

Premiile se vor obține în urma unui punctaj stabilit în regulament, după cum urmează:      - Premiul I Special - nota 10;


                - Premiul I  - notele: 9,50 - 9,99;

                - Premiul II - notele: 8,50 - 9, 50;

                - Premiul III - notele:  7,50 - 8,50;

                - Mențiune - sub nota 7,50.

 

 

   V.          Documente necesare înscrierii:

Ø Fișa de înscriere;

Ø Dovada achitării taxei;

Ø Fișierul cu negativul (pentru secțiunea vocală sau acompaniament);

Ø Video cu momentul din concurs (pentru participarea on-line).

 

Documentele mai sus menționate se vor trimite pe adresa contact@scoaladearte-jb.ro, până la data de 12 decembrie 2023, pentru participarea Fizica si pana pe 18 decembrie 2023 pentru participarea On-line.  Taxa de participare trimisă, nu mai poate fi returnată.

VI.          Taxa de participare:

Taxa de participare: în valoare de 100  Ron (varianta Fizic) va putea fi trimisă în contul: RO49INGB0000999906053605 , deschis la ING BANK, beneficiar PIANUL COPILARIEI SRL, CUI: 36222059, cu specificația: pentru Concursul “Poveste de iarnă” și numele participantului. Pentru momentele de grup, pian la 4 mâini, duo etc, taxa se va plăti câte 60 lei pentru fiecare interpret.

Taxa de participare: în valoare de 80  Ron (varianta On-line) va putea fi trimisă în contul: RO49INGB0000999906053605 , deschis la ING BANK, beneficiar PIANUL COPILARIEI SRL, CUI: 36222059, cu specificația: pentru Concursul “Poveste de iarnă” și numele participantului. Pentru momentele de grup, pian la 4 mâini, duo etc, taxa se va plăti câte 40 lei pentru fiecare interpret.

 

 

VII.          Premiile oferite:

Se vor acorda:

Ø Premiul I Special, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni la toate cele 4 secțiuni;

Ø Toți concurenții vor primi medalii și diplome;

Ø Toți profesorii coordonatori vor primi diplomă de onoare.

 

Premiile pentru concurenții de la varianta On-line vor fi trimise prin Posta Romana la adresele notate in formularul de înscriere.  

 

Premierea pentru participarea Fizică va avea loc în ziua de concurs, la finalul fiecărei grupe, după o scurtă pauza de jurizare.  

Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

Concursul în format On-line va consta în publicarea tuturor interpretărilor în perioada 19 – 22 decembrie 2023 pe pagina de Facebook a Concursului “Poveste de Iarnă”, perioadă în care juriul nostru de specialitate va juriza și nota premiile. Afișarea rezultatelor pentru concurenții din formatul On-line se vor afișa în ziua de 23 decembrie 2023, premiile urmând a fi expediate începând cu data de 8 ianuarie 2024.  

Școala de Arte “Janina Bădici” își rezervă dreptul de a folosi materialele media (foto și video) efectuate în timplul desfășurării concursului si datele cu caracter personal, acestea putând fi utilizate cu acordul părților, în urma semnării fișei de înscriere.  

Toate drepturile de autor prezente și conexe care se impun (acolo unde este cazul) în piesele și melodiile interpretate în concurs aparțin în totalitate participanților. Organizatorul Concursului “ Poveste de Iarnă” se află în poziția de a difuza și promova video-urile cu interpretările trimise, fără a se afla în ipostaza de a deține orice drept de autor asupra lucrărilor din concurs, acesta fiind denumit difuzor și nu utilizator sau prestator în fapt a compozițiilor și interpretărilor expunse în ediția I a concursului. (măsuri în conformitate cu legea drepturilor de autor nr. 8/1996).


 

Vă așteptăm și vă dorim mult succes!

 

Echipa Școlii de Arte “Janina Bădici”.

Data: Sâmbătă, 11 nov 2023

Realizare site web HASS Web Design